Azure on ratkaisu, jonka hinnoittelu perustuu käyttömäärään. Jos operatiivisia kustannuksia ei ole huomioitu heti alusta lähtien, kulut voivat yllättää testausvaiheesta tuotantoon siirtyessä. Nämä sudenkuopat on kuitenkin mahdollista välttää Azuren palvelut tuntevan asiantuntijan avulla.

Isollekin datamäärälle on löydettävissä edullisia IoT-ratkaisuja

Devecton asiantuntijoiden kanssa Azure-projektit alkavat tyypillisesti asiakkaan nykytilanteen läpikäynnillä. Tämän pohjalta tehdään esiselvitys ja hahmotellaan arkkitehtuuri tai rakennetaan proof of concept, jonka perusteella puntaroidaan toteutuksen kustannuksia ja sitä mistä operatiiviset kustannukset tulevat koostumaan. Operatiivisia kuluja Azure-ympäristössä voidaan ennakoida, kun yhdessä asiantuntijan kanssa pohditaan muun muassa seuraavia asioita:

  • Kumpi vaikuttaa kokonaiskustannukseen enemmän, datan vai laitteiden määrä?
  • Miten hallittuja integraatioiden kustannukset ovat?
  • Mikä on datan ja laitteiden määrä loppukäyttäjille?
  • Miten eri valinnoilla voidaan saavuttaa sama palvelutaso?

Isollekin datamäärälle on löydettävissä edullisia ratkaisuja, joiden valitsemisessa asiantuntijat voivat auttaa. Kehitystyössä ja varsinkin tuotantoon siirrossa ei voida tuijottaa vain datamäärää tai laitteiden määrää. Järjestelmän on oltava skaalautuva tarpeen mukaan sekä ylös että alaspäin.

Kokonaisuus oikein kasaamalla Azuren pilvipohjaiset IoT-ratkaisut on mahdollista saada sopimaan kaikkiin tarkoituksiin. Microsoftin partnerina Devectolla on uusinta tietoa optimaalisista vaihtoehdoista ja siitä, miten eri ratkaisut käyttäytyvät eri tilanteissa. Näin löydetään sopivat vaihtoehdot – yli- tai alibudjetoimatta tarvetta.

Lue SERTY:n asiakastarina: ”Visioni kehitettävästä kokonaisuudesta on suuri, mutta Devectolaiset auttoivat purkamaan sen järkeviin ja toteuttamiskelpoisiin osiin.”

Valmiit kirjastot nopeuttavat tuotekehitystä

Azure on myös yksi käytetyimpiä alustoja IoT-ratkaisuille. Sen tarjoamat valmiit paketit ovat laajasti testattuja ja säännöllisesti päivittyviä. Azure SDK:n kautta kehityshankkeissa päästään nopeasti liikkeelle. Sovelluskehittäjille on tarjolla kirjastot kaikille yleisimmille ohjelmointikielille.

Lue Aidon asiakastarina: Uuden sukupolven sähköverkkodatan hallintaa Azuren pilviympäristössä

Teollisuuden prosessien digitalisointi voi olla vuosia kestävä kallis projekti. Azureen siirtyminen tukee ketterää prosessien digitalisointia, kun virtuaaliset palvelimet voidaan ottaa käyttöön ilman tarvetta päivittää laitteita. Kun dataa saadaan kerättyä laitteista pilveen, avautuu myös mahdollisuuksia täysin uuden liiketoiminnan kehittämiselle. Azuren pilviympäristöstä löytyy valmiita palveluita datan hyödyntämisen mm. B2B-integraatioiden, applikaatioiden ja raportoinnin osalta. Kun jatkokehitys on suoraviivaista, yrityksen omat resurssit voidaan keskittää itse palvelun kehittämiseen ja markkinointiin.

Kirjoittaja

Tämän jutun kirjoittaja Mika Laurila on ratkaisuarkkitehti Devectolla. Mikalla on vuosien kokemus digitaalisten palvelujen toteuttamisesta pilveen.

Haluatko tietää lisää?

Petri Mähönen

Business Director, IoT and Business solutions

Lue myös