Aidon Oy Aidon toimittaa älykkäitä sähkönmittausratkaisuja pohjoismaisille sähkönjakeluyhtiöille. Sen päätuotteita ovat sähkön etäluentajärjestelmät ja älyverkkoratkaisut.

Näitä tehtiin:

  • Sähkömittarin sulautetun ohjelmiston kehitys
  • Testiautomaatiojärjestelmä

Hyvässä tuotekehitystiimissä vallitsee vahva luottamus taustaan katsomatta

Sulautettujen ohjelmistojen suunnittelua ja testausta älykkäisiin mittausratkaisuihin Aidonin ja Devecton yhteistyönä

Aidon toimittaa älykkäitä sähkönmittausratkaisuja pohjoismaisille sähkönjakeluyhtiöille kotipaikkanaan Jyväskylä. Sen päätuotteita ovat sähkön etäluentajärjestelmät ja älyverkkoratkaisut.

Aidon on kehittänyt viime vuosina ratkaisuja Norjan markkinoille sähköenergian, kaukolämmön ja veden mittaukseen yhdessä Devecton kanssa. Monipuolinen, jo useita vuosia kestänyt yhteistyö on pitänyt sisällään muun muassa Aidonin mittausratkaisuihin liittyvien laitteiden sulautettujen ohjelmistojen suunnittelua, testausta, testiautomaatioratkaisuja ja testaustyökaluja.

 

Yhteistyö laajeni vauhdikkaasti

Ilkka Hokkanen, Aidonin sulautettujen järjestelmien arkkitehti, on työskennellyt yhteyshenkilönä päivittäin Devecton tiimin kanssa. Eri yrityksistä kerättyjen osaajien muodostama tiimi keskittyy ohjelmistojen suunnitteluun ja testaamiseen.

Hokkanen kuvailee Devecto-yhteistyön taustaa:
”Yhteistyömme sai alkunsa olemassa olleiden kontaktien kautta, etenkin kun Devecton toimitusjohtaja oli meille tuttu. Yhteistyö lähti käyntiin sujuvasti, kun Devecto rekrytoi tekijöitä, jotka tiesimme jo aiemmasta kokemuksesta osaaviksi. Yhteistyö laajeni siitä sitten vauhdikkaasti: lähdimme isohkoon kehityshankkeeseen ja jouduimme moninkertaistamaan kehitystiimin koon muutamasta henkilöstä kymmeneen.”

”Alussa painopiste oli sulautetun järjestelmän ohjelmistokehityksessa, ja myöhemmin tuli mukaan myös testaus ja testausautomaatio”, Hokkanen kertoo. ”Saimme lopputuloksena aikaan varsin hyvän, tavoiteaikataulussa läpiviedyn projektin. Koska homma toimi niin hyvin, alkoi syntyä ajatus, että miksipä emme laajentaisi yhteistyötä Devecton kanssa.”’

 

Onnistunut rekrytointi ja nopea reagointi takaavat huippuluokan palvelun

Devecton kanssa kehitettiin muutama vuosi sitten uusi testiautomaatioalusta, joka oli Aidonille tärkeä ja onnistuneeksi osoittautunut investointi. ”Devectolta saatiin projektiin kriittistä osaamista, ja nyt sen hedelmistä on päästy todella nauttimaan: uuden testialustan ansiosta projektit pysyvät aikataulussa ja laatu on hyvällä tasolla. Devecto toi tarvittavat ratkaisuideat, joiden avulla projekti oli mahdollista toteuttaa kustannustehokkaasti. Tämä kuvastaa heidän kyvykkyyttään ja ratkaisukeskeisyyttään” Hokkanen toteaa tyytyväisenä.

Hokkanen kehuu Devecton osaamista:
”Devecton kanssa on ollut helppo tehdä töitä, ja heidän osaaminensa on ollut huippuluokkaa; varsinkin tekninen osaamistaso on todella hyvä. Suurimmassa osassa tapauksia he ovat pystyneet tarjoamaan tiimien positioihin sellaisia osaamisprofiileja kuin olemme tarvinneet. Jyväskylä on pieni paikka ja ihmiset tuntevat toisensa meidän alalla. Devecton rekrytointi on onnistunut hyvin ja siellä on löytynyt kovia uusia tekijöitä vanhojen tuttujen lisäksi.”

Devecton kyky reagoida ongelmatilanteissa on tehnyt Hokkaseen erityisen vaikutuksen:
”Aina henkilövalinnat eivät ole osuneet napakymppiin, mutta olen arvostanut sitä, että Devectolta on pystytty tunnistamaan näitä tilanteita ja tuomaan proaktiivisesti vaihtoehtoja. Jos joku tiimikombinaatio ei ole toiminut, Devecto on reagoinut ja miehitystä on vaihdettu. Vastaavaa itsekritiikkiä oman tarjonnan suhteen en ole nähnyt missään muualla. Tilaajana olen ollut tähän erittäin tyytyväinen, koska Devecto on reagoinut asioihin monesti jo ennen meitä.”, Hokkanen painottaa.

 

Tapa tehdä töitä miellyttää

”Yleisesti voi yhteistyöstä todeta, että puolin ja toisin on päästy avoimeen dialogiin. Devectolla on hyviä tekijöitä, jotka myös uskaltavat kyseenalaistaa ja haastaa Aidonin toimintatapoja. Pidän sitä erittäin hyvänä asiana, koska kyllähän siitä täytyy lähteä, että toimittajalla on parempi osaaminen omalla erikoisalallaan kuin tilaajalla”, Hokkanen sanoo.

Hän painottaa luottamuksen tärkeyttä tiimityössä:
”Meille on syntynyt tosi hyvä luottamus Devecton osaajiin eikä ole tarvinnut miettiä sitä, että he eivät ole Aidonin palkkalistoilla. Luottamuksesta kertoo vaikkapa se, että jos en ole itse päässyt osallistumaan palaveriin asiakkaamme kanssa, olen voinut lähettää Devecton kehittäjät sinne itsenäisesti ilman mitään ongelmia.”

Suosittelisitko Devectoa tuotekehitystä tekeville yrityksille?
”Kyllä. En osaa suositella niinkään mitään yksittäistä asiaa, vaan nimenomaan kokonaisuutta. Avoin toimintakulttuuri miellyttää minua, ja tehtävistä suoriutuminen ja toimitusvarmuus ovat erittäin korkealla tasolla.

Ilkka Hokkanen

Sulautettujen järjestelmien arkkitehti
Aidon Oy

Ota yhteyttä

Petri Mähönen

Business Director, IoT and Business solutions

Lue myös