”Tulin Devectolle vajaa neljä vuotta sitten ohjelmistosuunnittelijaksi suoraan koulun penkiltä. Tällä hetkellä työskentelen asiakasprojektissa, jossa kehitetään energiamittauslaitetta. Työtehtäväni koostuvat automaatiotestausympäristön kehittämisestä sekä automaatiotestien ajamisesta.

Pari päivää viikosta työskentelen asiakkaan luona. Sielläkin koen olevani osa porukkaa; pidän tiimin muita jäseniä työkavereinani. Tiimityöskentely edellyttää, että osaa pukea sanoiksi omat ideansa ja välittää tietoa ryhmän jäsenille.

Työni parhaita puolia on monipuolisuus. Oppimiskäyrä on tosi jyrkkä aina uuden projektin alkaessa. Asiakaskuntaamme kuuluvissa teknologiayritysten projekteissa pääsee kehittämään uraauurtavia teknologisia innovaatioita, mikä on todella innostavaa.

Devectolla luotetaan työntekijöiden ammattitaitoon ja heidän harkintakykyynsä. Voin luottaa siihen, että pulmatilanteissa saan apua kokeneemmilta kollegoilta. Meillä pyritään muutenkin tietojen ja taitojen avoimeen jakamiseen. Jos jollekin osaajalle on kertynyt poikkeuksellisen laaja tietämys jostain aiheesta, kutsutaan hänet opettamaan myös muita sisäisiin koulutuksiin. Työyhteisömme kiivaimmat taistelut käydään pleikkarilla aina uusimman FIFA-videopelin parissa.

Devectolla saan toteuttaa kiinnostavia projekteja ja vaikuttaa omaan työnkuvaani. Haluan olla osaltani viemässä Devectoa eteenpäin tulevaisuudessakin.”

Niko Viljanen

Ohjelmistosuunnittelija, Devecto Oy

Lue myös