Miikka Ketonen on työskennellyt Devectolla elokuusta 2019. Ennen päätymistään Devectolle, Miikka toimi kahdeksan vuotta tutkijana Tampereen yliopistolla. Siellä hän teki ohjausjärjestelmien mallipohjaista suunnittelua sekä rakensi testiympäristöjä älykkäille hydraulisille järjestelmille.

Devectolle Miikka hakeutui itse kaivatessaan uusia haasteita pitkän tutkijauran jälkeen.

”Tutkijana toimiessa sain työskennellä pitkälti itsekseni ja työn eteneminen oli tämän vuoksi verkkaista. Kahdeksan vuoden jälkeen aloin kaivata uudenlaisia haasteita ja tiimiä ympärilleni. Devectolla työskenteli ennestään tuttuja, joilta olin kuullut positiivisia asioita yrityksestä. Tämä mielikuva vahvistui haastatteluiden myötä”, Ketonen kertoo

Osaamisen monipuolista hyödyntämistä ja uuden oppimista

HIL-testiyksikön rakentaminen Avantille oli ensimmäisiä asiakastöitä, joita Miikka Devectolla pääsi tekemään. Yliopistouran aikana saadut opit saivat heti käyttöä ja uuttakin sai pian opetella.

”Taustani hydrauliikan ja automaation sekä mallipohjaisen suunnittelun ja simulointimallien parissa pääsivät tositoimiin Avantin HIL-testiyksikköä rakentaessa. Testiautomaation ohjelmiston integroimisessa ja testitapausten kirjoittamisessa tarvittiin kuitenkin myös koodaustaitoja, joita en ollut yliopistolla päässyt yhtä paljon harjoittamaan.

Olikin hauskaa päästä verestämään myös näitä taitoja ja harjoitella C++ ja Python -ohjelmointikielien käyttöä tositarkoituksella”, Ketonen naurahtaa.

Mielenkiintoiset työtehtävät, tiimi ja kehittymismahdollisuudet tekevät Devectosta hyvän työnantajan

Ohjelmistokehitys mallipohjaisen suunnittelun ja perinteisen koodaamisen keinoin, testausosaaminen sekä tausta hydrauliikan ja automaation parista ovat asioita, joita Devectolla arvostetaan. Kaikkea ei tarvitse hallita, mutta useampi mainituista kyllä. Devectolaiset ovatkin alansa kirkkainta kärkeä Suomessa.

”Tekeminen on Devectolla korkeatasoista, ja asiakkaat ovat erittäin mielenkiintoisia. Tiimiltä saa tukea ja sparria hankalissa tilanteissa. Koko ajan pääsee kehittämään omaa osaamistaan ja ratkaisemaan asiakkaiden todellisia haasteita.

Jos on osaamista mallipohjaisesta suunnittelusta ja kiinnostaa päästä työskentelemään laitteiden tai sulautettujen järjestelmien parissa, on Devecto erinomainen työnantaja”, toteaa Ketonen lopuksi.

Lue myös