Aika: Torstai 20 Toukokuuta 2021 kello 10.00-12.00

Mikä on tehokkain tapa toteuttaa ohjaus- ja säätölogiikkaa koneeseen tai laitteeseen? Kuinka voidaan digitaalisen kaksosen avulla havaita muutoksia koneen tai laitteen käyttäytymisessä?

Devecto ja MathWorks järjestävät yhdessä webinaarin, jossa näytämme miten mallipohjainen suunnittelu tapahtuu käytännössä. Luomme esimerkkilaitteesta fysiikkamallin ja toteutamme mallipohjaisen säätimen fysiikkamallin avulla. Säädin generoidaan C-koodiksi ja käännetään kohderautaan. Näytämme kuinka samaa fysiikkamallia voidaan myös käyttää digitaalisena kaksosena havaitsemaan muutoksia itse laitteen käyttäytymisessä. Nämä muutokset liittyvät tyypillisesti ennakoivaan huoltoon tai laitteen toimintatapaan tai -moodiin. Digitaalista kaksosta ajetaan Microsoft Azure ympäristössä.

Tässä webinaarissa näet kuinka:

  • Luodaan fysiikkamalli koneesta tai laitteesta.
  • Toteutetaan tehokas mallipohjainen säädin, joka asennetaan kohdelaitteeseen – tässä tapauksessa Bosch Rexroth -ohjain.
  • Hyödynnnetään samaa fysiikkamallia digitaalisena kaksosena jota ajetaan Microsoft Azure -ympäristössä.
  • Käytetään digitaalista kaksosta keskeisten parametrien muutoksien havaitsemiseen. Nämä parametrit voivat olla kitka, massa tai muita parametreja, joita voidaan käyttää esimerkiksi huoltotarpeiden ennustamiseen tai koneen toimintatilojen tunnistamiseen.

Lue lisää mallipohjaisesta suunnittelusta: Miksi mallipohjainen suunnittelu? Simulointi ja testaus osaksi vaativaa ohjelmistokehitystä

Kenelle?

Kaikille kone- tai laite-ohjauksen parissa työskenteleville, sulautettujen ohjelmistojen kehittäjille, tuotekehityspäälliköille.

Puhujat:

Petri Mantere, Senior SW engineer, Devecto
Miika Ahopelto, Senior SW engineer, Devecto
Antti Löytynoja, Application Engineer, MathWorks

Lisätietoja

Karl-Kristian Högström

Business Director, South and Marketing

Lue myös